Pistácie z Bronte

Všetci konzumenti s vybranou chuťou iste vedia, že najchutnejšie pistáciové oriešky na svete pochádzajú zo Sicílie, z mesta s dvadsiatimi tisícmi obyvateľmi nazývaného Bronte, ktoré sa nachádza v blízkosti sopky Etny. Zvláštnosťou pistáciových oriešok z Bronte je to, že sú zbierané iba každý druhý rok. Ich jadrá sú veľké a podlhovasté, s jasne smaragdovou zelenou farbou a intenzívnou vôňou. Pistácie sú považované za afrodiziakum a majú liečebné vlastnosti. Tieto staroveké plodiny sú v súčasnosti exportované zo záhrad sopky Etny ako luxusné prísady do všetkých kútov sveta. Toto "zelené zlato" z Bronte nie je len súčasťou cukrárskych butikov, ale vďaka excelentným sicílskym šéfkuchárom ich môžete nájsť v najexkluzívnejších kulinárskych reštauráciách. V čom spočíva jedinečnosť týchto orechov? Poprvé, na rozdiel od bežných pistácií iránskeho alebo amerického pôvodu, ktoré môžeme nájsť v našich obchodoch, pistácie z Bronte nie sú ani solené, ani pražené. Podruhé, je dnes už všeobecne známe, že špeciálny "terroir" robí tento typ orechov tak vynikajúcim. Pistácie sa pestujú na úpätí sopky Etny na horských terasách, v pôde pomerne bohatej na kremík, ktorý dodáva týmto pistáciám ich výnimočnú chuť. Okrem toho, podnebie v tejto výrobnej oblasti je ďalšia skrytá premenná za ich špeciálnu chuť: v nadmorskej výške 800 metrov nad morom sa striedajú veľmi teplé dni s chladnými večermi. Vďaka týmto teplotným výkyvom sú orechy zbavené prebytočnej vlhkosti a jediné čo vnich zostáva, je ich o to koncentrovanejšia aromatická chuť. Pistácie z Bronte sú veľmi citlivé na teplo a svetlo. To je tiež dôvodom opatrného zaobchádzania počas ich zberu: po 2-3 dennom sušením na slnku, sú uložené stále vo svojich škrupinách do chladiacich miestností (iba v prípade požiadania zákazníka, sú škrupiny odstránené tesne pred predajom). Týmto spôsobom si môžu pistáciové oriešky zachovať svoju pôvodnú kvalitu až po dobu dvoch rokov - teda do nasledujúcej úrody.

Jedlé fialkové lupienky

Nie je náhoda, že jednou z najobľúbenejších pochúťok Sissy, rakúskej cisárovnej boli kandizované kvety fialky: ich presýtená, zmyselne sladká aróma sa skvele hodí na množstvo lahôdok, a ich vôňa môže v miestnosti v momente navodiť magickú atmosféru, ktorá nám pripomína jaro. 

Jedlé ružové lupienky

Chuť ruží je presne taká ako ich vôňa! Je úžasné, ako sa vôňa ruže prenesie do úst a my si tak môžeme vychutnať jej úplne jedinečnú arómu. Tieto špeciálne kvety dovážame priamo z Francúzska.

Yirga káva z Etiópie

Ručne zbierané kávové zrnká Yirga z Etiópie nie sú nazývané ako "kávové diamanty" len tak náhodou: skrývajú v sebe totiž nádych bobuľového ovocia, zmiešaného s charakteristickou kyslosťou citrónovej arómy, ktoré doslova ovládne chuťové poháriky vo vašich ústach.

Čierna soľ z Havaja

Na čierno sfarbená morská soľ sa vyrába na jednom z havajských ostrovčekov. Za účelom zvýšenia obsahu minerálov v soli, sú položené lávové kamene na dno mora; tým vzniká podivné čierne sfarbenie soli. Ako asi chutí čokoláda bohato posypaná jemnou morskou soľou? Fantasticky! Prvé sústo je bežná chuť rozplývajúce sa čokolády, ale keď sa stretneme s prvým malým zrnkom soli, jej slanosť konečne sa roztopí a zmieša do čokoládovej chuti. Jej chuť nie je tak drsná - buď si ju navždy zamilujete, alebo ju už nebudete chcieť nikdy ochutnať! Ak vypočujete moju radu, dáte tejto neobvyklej chuti šancu skôr, než ju úplne odmietnete. Len tak zistíte, či je tento unikátny pokrm pre vás alebo nie.

Lyofilizované ovocie

Sublimačné sušenie (čiže lyofilizácia) je proces dehydratácie, počas ktorého sa produkt, ktorý je potreba vysušiť, najprv  sa zmrazí, potom sa stlačí za pomocou zníženého tlaku okolia. Veľmi pozvoľna ho zohrievame, aby sme odstránili zamrznutú kvapalinu z materiálu. Presnejšie povedané, počas sublimačného procesu sa snažíme vyhnúť kvapalnej fáze, preto sa prechádza z pevnej fázy priamo do fázy plynnej. Dve hlavné výhody sublimačného sušenia v porovnaní s tradičnými metódami sú: poprvé že produkt nie je vynaložený veľkému tepelnému výkyvu, čím zostanú neporušené cenné látky v materiáli. Vitamíny sa nerozpustia a produkt si zachová svoju špecifickú farbu a chuť, obsah fruktózy zostáva tiež úplne bezo zmien. Po druhé, počas sublimačného sušenia neprechádza sa do kvapalnej fázy, inými slovami nedochádza  k odparovaniu. Z tohto dôvodu neprichádzame o nutričný obsah, ktorý by sa inak vyparil spoločne s vodou, ale zostáva priamo v ovocí.

Pekanové orechy

Na prvý pohľad pekanové orechy sa podobajú vlašským orechom, ale ich "vnútorná" charakteristika je úplne odlišná: majú sladšiu, viac aromatickejšiu chuť. Pekanové orechy sú považované za ideálny pokrm pre svoj obsah látok, ktoré ľudské telo potrebuje. Pridaním pekanových orechov na povrch čokolády, vznikne ideálna pochúťka pre vás. 

Arašidy z Piemonte

Arašidy z Piemonte, z Talianska, sú považované za najlepšie na svete nielen nami, ale aj šéfkuchármi z reštaurácií ovenčenými michelinskými hviezdami, rovnako ako najlepšími cukrármi sveta. Tieto aromatické orechy sú pestované výhradne na svahoch hory Langhe. Úrodná pôda, večné slnko a slaný vietor z mora v nich utvára kulinársku dokonalosť. Ich krémovú, zamatovú príchuť je nemožné si pomýliť s ktorýmikoľvek inými lieskovými orechmi, čo z nich robí ideálneho spojenca pre naše všetky tri druhy čokolád.

Morská soľ z Tahiti zmiešaná s vanilkou

Morská soľ z Tahiti zmiešaná s vanilkou. Ak túto kombináciu použijete správne, vyvolá vo vašich chuťových pohárikoch čistú extázu. Najradšej ju máme v kombinácii s čokoládovými pastilkami s karamelom. Slaný karamel je naším dlhoročným favoritom. Ak na povrch tohto silného kulinárskeho základu umiestnite akúkoľvek ďalšiu polevu, nemôžete urobiť chybu.

Morská soľ s červeným vínom

Niet divu, že kombinácia soli s červeným vínom je francúzsky výrobok! Táto výnimočná soľ pochádza z oblasti Ile de Ré, malého ostrovčeka pri západnom pobreží Francúzska. Víno z Bordeux je iste tak známe, že ho nie je treba predstavovať... Výsledkom spojenia týchto kvalitných produktov je fascinujúca gastronomická pochúťka: proste ju bezpodmienečne musíte vyskúšať s čokoládou!

23 karátové jedlé zlato

Už od dávnych čias bolo zlato používané ako platidlo a tiež v rade ďalších odvetví: Egypťania predpokladali, že sa vďaka nemu stanú nesmrteľnými; Indiáni ho primiešali do jedla, aby mohli lietať; v súčasnosti z neho vyrábame hodinky, šperky a posielame ho do vesmíru v kozmickej sonde Voyager. Po renesancie sa zlato opäť vracia na scénu v kruhoch tej najvyššej gastronómie po celom svete, vo forme jedlej delikatesy a tiež ako zlaté šupinky na povrchu čokolád chocoMe. Spoločnosť nachádzajúca sa v malebnej Florencii vytvorila novú umeleckú formu jedlého zlata, ktoré možno ľahko použiť na dekoráciu sladkostí, jedla alebo dokonca aj k najrôznejším drinkom. Síce nebudeme nesmrteľní a tiež nezískame schopnosť lietať, môže nám jeho krása rozžiariť každý náš deň.

Jedlé striebro

Lesk ešte nikdy nebol tak žiadajúci. Jedlý strieborný toping je skutočnou raritou, ktorá môže zvýšiť hodnotu aj tých najstarostlivejšie vyrobených kreácií. Síce nepridáva pôžitok na chuti či vône, ale jeho čistá krása určite očarí vaše oči. 

Tmavá čokoláda Valrhona 66%

Táto horká čokoláda vás prekvapí v každom prípade. Najprv budete cítiť dominantnú arómu kakaa, zmiešanú so štipkou horko-sladkej chuti vynikajúcej aromatickej škorice a zázvoru, potom sa náhle  vynorí vanilkový bourbon s nezameniteľným nektárom citrusových plodov. Jedná sa o najlepšie exkluzívne spojenie ekvádorskej Arriby, najvyššej kvality s ázijským kakaom, ktoré je typické svojou červenou farbou.

Mliečna čokoláda chocoMe 40%

Kakaové bôby Arriba sa pestujú výhradne len v blízkosti rovníku, vysoko v Andách. Vďaka charakteristickým klimatickým podmienkam a zvláštnej kombinácii orných pôd, ich výrazná aróma sa nedá zameniť. Mliečne čokolády s  40% obsahom kakaa sú vyrobené z kakaových bôbov Arriba, ktoré prinášajú intenzívnu kakaovú chuť, ako aj príchuť krémového mlieka a odhalia sa jemné náznaky exotického ovocia a korenín.

Biela čokoláda chocoMe

Biela čokoláda Callebaut obsahujúca vanilkový Bourbon spolu so 100%kakaovým maslom je vyrobená zo špeciálne vybraných kakaových bôbov. Krémové mlieko dopĺňa ničím nezameniteľná chuť vanilky. Výsledkom je upokojujúca harmónia v ústach.

Tmavá čokoláda chocoMe bez pridaného cukru

Bez pridaného cukru. Základom všetkého je harmonicky bohatá, ručne vyrábaná belgická čokoláda s komplexnou vôňou a ručne vybranými kakaovými bôbmi, s 53,9% obsahom kakaa a zo 100% čistého kakaového masla, s vanilkovým Bourbonom a s maltitolom ako náhradou cukru.      

Mliečna čokoláda chocoMe s karamelom 34%

Mliečna čokoláda chocoMe s 34% podielom karamelu
Špeciálne spojenie 40% mliečnej čokolády chocoMe s extra krémovým karamelom, je jednou z našich vlastných kreácií. Vďaka dominantným tónom karamelu v sebe toto "čokoládové cuvée" nesie krémovú jemnosť mlieka a zároveň dymovo-medovú arómu.  

Tmavá čokoláda chocoMe Grand Cru Madagascar 64%

Jedinečný svojho druhu, špeciálny druh čokolády s komplexnou chuťou, vyrobený z criollských a trinitariských kakaových bôbov zbieraných pozdĺž rieky Sambirano na ostrove Madagaskar. Vedľa dominantnej miernej horkej chuti kakaa, môžeme postrehnúť aj ľahký nádych červených a citrusových plodov spolu s papričkami nesúcimi arómu tropického ovocia a lístkov čaju Earl Grey. Vďaka svojmu 64% obsahu kakaa sa jedná o skvele vyváženú gastronomickú pochúťku s dlhou, príjemnou dochuťou.
Čokoládová poleva pochádza z dielne jedného z najprestížnejších francúzskych majstrov čokolády (Valrhona).

Tmavá čokoláda chocoMe Cao 70%

Tmavá čokoláda francúzskej spoločnosti Cacao Barry so 70% obsahom kakaa je charakteristická svojou intenzívnou kakaovou chuťou. Ručne zbierané kakaové bôby, ktoré tvoria základ tejto čokolády, majú jedinečne bohatú arómu, a to predovšetkým vďaka pôde bohatej na živiny a ideálnym poveternostným podmienkam. Čokoláda vyrobená z týchto kakaových bôbov nesie v sebe  ľahko kyslé kvetinové tóny a súčasne aj silnú kakaovú chuť.

Mliečna čokoláda Mariage de Grand Crus 40%

Táto špeciálna mliečna čokoláda s 40% obsahom kakaa od francúzskeho výrobcu čokolády Valrhona, vznikla so spojením kakaových bôbov Forastero, pestované pozdĺž rovníku a smotanového mlieka, trstinového cukru a štipkou sladového cukru. Vďaka vysokému obsahu kakaovej sušiny je cítiť súčasne intenzívnu chuť mandli, karamelovú arómu a štipku vanilky.  

Tmavá čokoláda Michael Cluizel 60% s kávou Arabica

Kakaové a kávové bôby.

Valrhona blond čokoláda 32%

Pre každého sú dobre známe typy čokolády od francúzskeho výrobcu Valrhona. Novinkou je popri tmavej, mliečnej a bielej čokolády štvrtá varianta tvz. Blondie. Plavá blond odtieň spadá medzi farbou mliečnej čokolády a bielej čokolády, ale  nový typ v chuti je bližšie tej druhej s doplnením elementárnej karamelovej chuti. Blondína je relatívna neznáma väčšinou kvôli zložitému výrobnému procesu: bez spálenia sušeného mlieka sa karamelizuje cukor a to potrebuje veľkú zručnosť a odborné znalosti.

Tmavá čokoláda chocoMe 72% z Venezuely

Venezuela je krajina kontrastov. Horská dráha medzi zasneženými  vrcholmi hôr a bujnými džungľami. Zmes dvoch kakaových bobov Criollo a Trinitario dáva čokoláde výnimočný a jemný nádych horkosti. Náznaky čiernych olív sa miešajú s podtónmi dreva v šialenej kombinácii - a to všetko bez známok lecitínu .

Mandle z Avola

Mesto Avola nachádzajúca sa na najjužnejšej časti Sicílie sa dostala na gastronomickú mapu sveta kvôli výnimočným mandliam. Vďaka  2600 hodinovému slnečného svitu ročne, pobrežnej klíme a ornej pôdy bohatému na vápnik majú semienka mandli z Avole špeciálny tvar a neporovnateľnú chuť. Oproti tradičným mandliam sú väčšie a plochejšie, pieskovej farby, sú mäkké a majú vysoký obsah oleja.

Fazuľa Tonka

 Vráskovitá, čierna fazuľa Tonka ktorá má tvar pozdĺžne predlženú, má jedinečnú a bohatú arómu a chuť: zavalí vás príchuť pripomínajúci vanilky, škorice, klinčekov a mandle. Kvôli rozmanitej chuti po zmiešaní zvýrazní: s tmavou čokoládou chuť škorice, mliečnou čokoládou mäkkosť a jemnosť, a z olejnatých semienok zdôrazní prírodnú arómu, ktoré nechajú na jazyku dlhú, korenistú chuť

Kôra z bergamotu

Bergamot z Kalábrie vďaka charakteristickej vône sa používa väčšinou v parfumovom priemysle ,ale tentoraz sme spárovali túto ovocnú  kôru  s čokoládou .Rastlina má príjemne citrusovú, sviežu, ľahkú kvetinovú vôňu, ktorá tvorí nezabudnuteľnú dvojicu s venezuelskou čokoládovou špecialitou

Ocenenia, vyznamenania