Raffinée arašidy z Piemonte

Arašidy z Piemonte, ktoré rastú iba na svahoch Langhe v severnom Taliansku, sú považované za najchutnejšie na svete. My sme ich prekryli jemnými vrstvami zamatovo hebkej mliečnej čokolády vyrobenej čisto z kakaových bôbov Arriba, ľahko doplnili nádychom škorice, ktorá vyvažuje krémovú chuť samotných lieskových orieškov.

Online obchod

Raffinée malina

Podarilo sa nám zachytiť arómu letného dňa spolu so sladkou chuťou malín v kôre z vanilkového Bourbonu a bielej čokolády, ktorá je navyše posypaná nadrobno nakrájanými malinami, aby vznikol o to intenzívnejší a nezabudnuteľný ovocný zážitok.

Online obchod

Raffinée pekanový orech

Zo spojenia hustej karamelovej čokolády s mliečnou krémovou čokoládou sme vytvorili ešte viac exotickejšiu kombináciu. Pekanové orechy obalené vanilkovým práškom z ostrova Tahiti a mletou morskou soľou potopíme hlboko do prúdu čokolády a o chvíli ich vraciame späť na pláž z pomletých oblátok.

Online obchod

Raffinée mandľa v tmavej čokoláde s divokým korením Voatsiperifery

Roztavenú čokoládovú hmotu z madagaskarských kakaových bôbov skrotíme jemne namletým, ručne zbieraným korením z Madagaskaru (korenie Voatsiperifery), potom do tejto ohnivej zmesi prihodíme pražené mandle, ktoré na záver pokryjeme kakaovým práškom. 64% tmavá čokoláda chocoMe Grand Cru Masagascar
Jedinečný svojho druhu, špeciálny druh čokolády s komplexnou chuťou, vyrobený z criollských a trinitariských kakaových bôbov zbieraných pozdĺž rieky Sambirano na ostrove Madagaskar. Vedľa dominantnej miernej horkej chuti kakaa, môžeme postrehnúť aj ľahký nádych červených a citrusových plodov spolu s papričkami nesúcimi arómu tropického ovocia a lístkov čaju Earl Grey. Vďaka svojmu 64% obsahu kakaa sa jedná o skvele vyváženú gastronomickú pochúťku s dlhou, príjemnou dochuťou.
Čokoládová poleva pochádza z dielne jedného z najprestížnejších francúzskych majstrov čokolády (Valrhona). Divoké korenie Voatsiperifery z Madagaskaru Skutočne unikátne korenie pôvodom z Madagaskaru. Toto korenie kupujeme priamo od miestnych výrobcov. Sú 5-6 milimetrov dlhé, zvláštne vyzerajúce a s ťažko vysloviteľným názvom "Voatsiperifery". Tieto papričky patria medzi jedni z najvzácnejších korení: ostrovný domorodci dokážu ročne nazbierať len 1500 kg. Jedinečne komplexné, vzrušujúce korenie s drevitými podtónmi a ostrosťou citrusových plodov, ktoré prináša jemný protipól k veľmi zdržanlivej kyslosti pripomínajúce lesné plody. Táto jedinečná chuť divokého korenia z Madagaskaru dlho pretrváva v ústach.

Online obchod

Raffinée mandle s fazuľou Tonka

Čerstvo pražené mandle so spojením lahodne krémovej mliečnej čokolády chocoMe Mariage de Grand Crus 40%  s fazuľami Tonka sa stanu neodolateľným. Po sladkej kúpeli sa posypú jemným kakaovým práškom. chocoMe Mariage de Grand Crus 40% mliečna čokoláda Táto špeciálna mliečna čokoláda s 40% obsahom kakaa od francúzskeho výrobcu čokolády Valrhona, vznikla so spojením kakaových bôbov Forastero, pestované pozdĺž rovníku a smotanového mlieka, trstinového cukru a štipkou sladového cukru. Vďaka vysokému obsahu kakaovej sušiny je cítiť súčasne intenzívnu chuť mandli, karamelovú arómu a štipku vanilky. Mandle z Avola Mesto Avola nachádzajúca sa na najjužnejšej časti Sicílie sa dostala na gastronomickú mapu sveta kvôli výnimočným mandliam. Vďaka  2600 hodinovému slnečného svitu ročne, pobrežnej klíme a taktiež ornej pôdy bohatému na vápnik majú semienka mandli z Avole špeciálny tvar a neporovnateľnú chuť. Oproti tradičným mandliam sú väčšie a plochejšie, pieskovej farby, sú mäkké a majú vysoký obsah oleja. Fazuľa Tonka Vráskovitá , čierna fazuľa Tonka ktorá má tvar pozdĺžne predlženú, má jedinečnú a bohatú arómu a chuť: zavalí vás príchuť pripomínajúci vanilky , škorice , klinčekov a mandle . Kvôli rozmanitej chuti po zmiešaní zvýrazní: s tmavou čokoládou chuť škorice, mliečnou čokoládou mäkkosť a jemnosť, a z olejnatých semienok zdôrazní prírodnú arómu, ktoré nechajú na jazyku dlhú, korenistú chuť  

Online obchod

Mandla v tmavej čokoláde s kávou a kardamónom

Sicílsku mandlu ponoríme do čokoládovévého kúpeľa ochutenou s jemne praženými zrnami kávy arabica a následne dostanú kardamónový prášok.

Online obchod

Mandla v blond čokoláde so soľou

Podlhovlastá sladká sicílska mandľa ponorená do kúpeľa v blond čokoláde, kde sa zvýraznia chute karamely vďaka soľi Guérande.
Tieto mandle obalené s blond čokoládou posypeme drobnými oplátkami aby boli ešte chrumkavejšie.

Online obchod

Lieskové orechy z Piemonte pokryté mletou kávou Harrar z Etiópie v orieškovo mliečnej čokoláde

S hodvábne jemnou arašidovou pastou a jemne mletou kávou arabica Harrar z Etiópie sme dokázali vytvoriť túto výnimočnú kreáciu. Krémovú a jemnú mliečnu čokoládu. Do tejto vzrušujúcej zmesi sme vložili svetoznáme Piemontske oriešky, ktoré sú najlahodnejšie na svete.

Online obchod

Sicílska mandla obalená tmavou čokoládou ochutné s korením z čiernej ríbezle

Mandla v tmavej čokoláde s pridanou ovocno pikantno korenistou chuťou, ktorú zabezpečuje korenie čiernych ribezlí.

Korenie čiernych ribezlí

Online obchod

Makadamský orech v blond čokoláde s fazuľou Tonka v kakaovom prášku

Makadámový orech ktorý pochádza z tropickej časti severnej Austrálie, uznávaní ako najchutnejší a najzdravší orech, je obalený do francúzskej blond čokolády s fazulou Tonka v kakovom prášku.

Online obchod
  

Lyofilizvané čierne ríbezle v bielej čokolády s čučoriedkovým jogurtom

Kyslosť lyofilizovaných čiernych ríbezlí perfektne zapadá do krémovej štruktúry zmesi bielej čokolády s vanilkou bourbon a čučoriedok

Online obchod

Sicílska mandla obalená čokoládou Ruby

Online obchod

Ocenenia, vyznamenania