Cieľom ChocoMe je vyrobiť dokonalú čokoládu. Pojem dokonalej čokolády však znamená pre každého jej milovníka niečo iné, preto vízia spoločnosti rešpektuje individuálne nároky zákazníkov a ponúka im viac ako 70 druhov rôznych čokolád. Čokolády sú vyrábané výlučne z tých najkvalitnejších surovín, pochádzajúcich z rôznych kútov sveta. Každú jednu čokoládu vyrábame a balíme ručne bez použitia veľkovýrobných techník.

 

Majiteľom firmy je niekoľkokrát ocenený maďarský chocolatier  Gábor Mészáros, ktorý zodpovedá za výrobu, logistiku, medzinárodný marketing a rozvoj obchodu.

 

História ChocoMe sa začala v januári 2010, keď sa v hlave Gábora Mészárosa zrodila myšlienka založiť si firmu, ktorá prinesie na trh niečo nové a kvalitné. Podnikateľ, ktorý sa vyznal v gastronómii na úrovni nadšeného amatéra, sa rozhodol, aby sa jeho firma, stala určujúcim faktorom v oblasti výroby čokolády, ktorá bola v Maďarsku v tom čase ešte v plienkach. Po rozhodnutí nasledoval čin. Vybral si názov ChocoMe, ktorý krátko a výstižne vyjadruje cieľ: jedinečná čokoláda; taká, akú mám rád.

 

Gábor Mészáros mal o výrobe čokolády len základné informácie. Vo svete maďarských cukrárov bolo veľmi málo „majstrov čokolády“. Preto vyhľadal svetoznámu akadémiu Callebaut v Belgicku, ktorá sa zaoberá výrobou čokolády. Tu si na viacmesačnom intenzívnom kurze osvojil remeslo výroby čokolády od ozajstných odborníkov, medzi inými aj od čokoládového guru Philippe Vancayseelena. S nadobudnutými vedomosťami začal na jar r. 2010 prípravy na vlastný brand čokolády. Pomocou dizajnéra Gyulu Ededliho pripravili jej exkluzívny obal, v ktorého duchu sa nesie aj webová stránka spoločnosti. Nasledoval nákup strojov na temperovanie čokoládovej hmoty, ktoré sú pri výrobe nevyhnutné, priemyselné chladničky a mnoho iných technológií k založeniu vlastnej manufaktúry.

 

Pri výrobe prvých čokolád bolo prístupných 76 prísad a po niekoľkých mesiacoch sa počet postupne zvýšil na 80. Väčšina prísad sa dováža z Nemecka, z Francúzska a z Talianska, sčasti kvôli  vysokým požiadavkám na kvalitu, aj preto, lebo zásobovanie liofilizovaným ovocím (sušené v mraze), kandizovanými kvetmi a 23-karátovým zlatom je v Maďarsku komplikované. Po získaní všetkých podnikateľských a výrobných povolení bola webová stránka ChocoMe.hu, 21. júna 2010, pripravená prijímať prvé objednávky.

 

ChocoMe dnes už funguje úspešne vo mnohých krajinách, okrem Slovenska aj v Anglicku, v Rakúsku, v Čechách, v Rumunsku, vo Španielsku, vo Francúzsku, v Austrálií a v USA. Denne sa v maďarskej manufaktúre vyrábajú tisícky čokolád, väčšina z nich na export. Od konca septembra 2011 aj v čokoládovej manufaktúre v austrálskej Adelaide sa začala výroba čokolády ChocoMe v systéme franchise. ChocoMe na Slovensku funguje od roku 2012.